Strategy

Persoonlijke ontwikkeling als #1 arbeidsvoorwaarde

Nicole NB
Nicole van Wijk
Head of Talent
26 februari 2024
Leestijd 3 minuten

De interne doelstelling om van persoonlijke ontwikkeling de #1 arbeidsvoorwaarde te maken, ondersteunt onze ambitie om op menselijk vlak te blijven groeien. Zo'n doelstelling is een flinke uitdaging, want iedereen kijkt anders naar ontwikkeling.

NOBEARS office 40

Als je als organisatie zo snel groeit als NOBEARS, wil je uiteraard dat de mensen met je meegroeien. Dat gebeurt voor een deel vanzelf. Klanten worden groter, de uitdagingen van specialisten complexer. Dat vraagt ook wat van medewerkers. Het is niet alleen belangrijk om je daar als organisatie bewust van te zijn, maar ook om daar wat mee te doen. Want niet alles gaat vanzelf.

Exploring Friday

Inmiddels hebben we binnen NOBEARS naast de wat meer ‘traditionele’ opleidingsbudgetten best wat instrumenten in place om invulling te geven aan persoonlijke ontwikkeling. On the job doen we dit bijvoorbeeld door met behulp van kwartaalreviews, check-ins en evaluaties ruimte te creëren voor continue feedback. Maar ook door collega's met tijd en budget te ondersteunen om aan de slag te gaan met optimalisaties en leerdoelen. Zo is er op 'Exploring Friday' ruimte om nieuwe technieken te ontdekken, te brainstormen over thema's als AI of om bepaalde optimalisaties te testen. Op deze tweemaandelijkse dag werken we niet (of zo weinig mogelijk) aan klantprojecten. 

NOBEARS office 3

Investeren in groei

Om de ontwikkeling van collega's te boosten, hebben we met onze partner Lefit een maatwerk coachingtraject ontwikkeld. Hierin is zo'n 20 jaar loopbaancoaching en expertise  verwerkt. Het traject 'investeren in groei' is gefocust op jezelf beter leren kennen en van daaruit met concrete stappen de regie nemen over je werk en verdere loopbaan. Mét aansluiting op onze cultuur, kernwaarden en kerncompetenties.

NOBEARS office 44

Waar je van nature goed in bent

De kracht van het traject zit ‘m niet alleen in de expertise van Lefit, maar ook in de gedachtegang: door uit te gaan en te ontdekken waar je van nature goed in bent en hoe je daar het meeste uit kunt halen. Zo heeft collega Ruud veel inzichten gehaald uit de verschillende manieren van communiceren, terwijl Jan-Eric juist doelgerichter en met een duidelijk plan aan zijn ontwikkeling is gaan werken. Maar het traject brengt ook beweging met zich mee. Zo heeft Lennard mede door het traject inzicht in waar hij nou écht blij van wordt en waar zijn ambities liggen, met als resultaat een andere functie binnen NOBEARS. 

Onderaan de streep is de focus van NOBEARS op persoonlijke ontwikkeling niet alleen een mooie arbeidsvoorwaarde of een marketingverhaal. Het draagt vooral bij aan het werkplezier van medewerkers. Als bureau dat elke dag bezig is met customer journeys van klanten, zien wij het dan ook als onze taak om de eigen ‘employee journey’ vanuit HR net zo succesvol neer te zetten.

Geïnspireerd geraakt? Check dan onze werken-bij site!