CX

51% Nederlanders vermijdt webshops met (alleen) chatbot

Toon NB
Toon van Overbruggen
Head of Communication
05 januari 2024
Leestijd 1 minuten

Twee derde van de Nederlanders irriteert zich aan webshops waar ze alleen met een chatbot kunnen communiceren. Ruim de helft van de Nederlanders (51%) vermijdt dergelijke webshops helemaal. Zelfs bij een jongere doelgroep van 18 - 30 jaar is dit nog 42%. Aan de andere kant gebruikt een groot gedeelte (1 op de 5) van deze groep AI om zich te laten adviseren over aankopen. Dit blijkt uit grootschalig onderzoek naar Customer Experience (CX), dat NOBEARS liet uitvoeren door onderzoeksbureau Markteffect.

8359cb25 c29c 473c 8484 3b20dd70d6ba

Online en offline beide geliefd 

Een andere conclusie uit het onderzoek is dat Nederlanders onverminderd houden van fysieke winkels. Slechts een vijfde koopt liever in een webshop dan in de winkelstraat. Tegelijkertijd vindt een kwart (onder jongeren zelfs 40%) dat winkels met alleen fysieke vestigingen, dus zonder webshop, niet meer van deze tijd zijn. 

Op de hoogte blijven?

In de komende periode communiceert NOBEARS nog veel meer resultaten van het CX-onderzoek. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief door een mail te sturen aan toon@nobears.nl