(web)development
Strategy

Persbericht: in-lite kiest NOBEARS voor waarmaken wereldwijde digitale groeiambities

Toon NB
Toon van Overbruggen
Head of Communication
28 juni 2024
Leestijd 3 minuten

in-lite, marktleider op het gebied van hoogwaardige buitenverlichting, kiest NOBEARS als strategisch partner voor het realiseren van hun internationale (digitale) groeiambities. In de samenwerking staat het versterken van in-lite’s propositie centraal. De overstap naar een flexibel en schaalbaar digitaal landschap vormt hiervoor de basis. Daarnaast zal NOBEARS zich richten op de verdere optimalisatie van de customer journey voor in-lite-klanten.

Schermafbeelding 2024 06 28 om 11.22.42

Innovatieve partner
Voor het waarmaken van de wereldwijde groeiambities zocht in-lite een innovatieve partner met internationale ervaring en kennis van de e-commerce markt. Na een zorgvuldig pitchtraject waaraan vijf bureaus deelnamen, koos in-lite voor het team van NOBEARS. Doorslaggevend in deze keuze waren de vergelijkbare werkwijzen en de focus op innovatie van de twee organisaties.

Flexibel en schaalbaar CMS
In de eerste fase van de samenwerking ondersteunt NOBEARS de buitenverlichtingsspecialist met de migratie naar een nieuw, headless CMS dat kan meebewegen met de internationale ambities van het bedrijf. Hiermee wordt de overgang naar een flexibeler, schaalbaarder en gebruiksvriendelijker platform realiteit. Met het nieuwe systeem kan in-lite eenvoudiger content creëren en aanpassen zodat deze beter aansluit bij de verschillende lokale markten waarin het bedrijf actief is. Bovendien maakt het nieuwe platform het mogelijk om de website nauwkeuriger af te stemmen op de specifieke behoeften van de twee belangrijkste gebruikersgroepen van de website van in-lite: B2B- en B2C-klanten.

In de volgende fase van de samenwerking helpt NOBEARS, in-lite bij het verbeteren van de customer journey. De focus ligt hierbij op het optimaliseren van persoonlijke gebruikerservaringen.

Schermafbeelding 2024 06 28 om 11.22.30

Ronald Blok, Marketing Manager Digital AI bij in-lite:

“De website vormt het kloppende hart van onze organisatie. Na een zorgvuldig pitchtraject viel onze keuze op NOBEARS vanwege hun enthousiaste team en het vermogen om ons te verrassen. We hebben ambitieuze plannen om wereldwijd uit te breiden, en onze groei in e-commerce benadrukt het cruciale belang van het overgaan op een flexibeler internationaal CMS. We hebben inmiddels de eerste stappen in onze samenwerking gezet en dat ziet er veelbelovend uit. We kijken dan ook vol vertrouwen uit naar de verdere impact die NOBEARS zal hebben op onze internationale groeiambities.”

Rens van Geel, CMO bij NOBEARS:

“We zijn trots dat in-lite ons als partner heeft gekozen om hun digitale groeiambities waar te maken. Home & living is een belangrijke branche voor NOBEARS en we zijn trots om de marktleider op het gebied van hoogwaardige buitenverlichting hier aan toe te mogen voegen. De komende maanden gaan we aan de slag met het versterken van in-lite's propositie. Tegelijkertijd gaan we bouwen aan een flexibeler digitaal landschap. Samen gaan we deze uitdaging aan en gaan we ervoor zorgen dat we met een geoptimaliseerde customer journey de twee werelden van zowel consumenten als professionals succesvol met elkaar verbinden.”