Technical Discovery: startpunt voor technische ontwikkeling
Om te weten wat je gaat bouwen, moet je eerst inzicht hebben in wat je wilt bereiken. Misschien een open deur, maar bij veel development-trajecten wordt voorbij gegaan aan deze filosofie. Niet bij NOBEARS. Wij starten de meeste ontwikkeltrajecten met een zogenaamde Technical Discovery.
Of het nu gaat om een nieuw e-commerceplatform, een Pimcore-set-up of de realisatie van een planningsysteem, de Technical Discovery vormt het fundament voor het ontwikkeltraject. Deze fase bestaat uit een verdiepingsslag met het NOBEARS development-team en volgt na het UX- en UI-traject. In een of meer sessies brengen we je (technische) infrastructuur in kaart, zoomen we in op gewenste functionaliteiten en maken we keuzes op het gebied van techniek en tooling. We kijken hierbij niet alleen naar de technische kant, maar ook naar businessuitdagingen. We bespreken het gewenste resultaat en alle mogelijke uitdagingen en zorgen ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Zo houden we daarna focus op de ontwikkeling van het platform.
We kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent naar de output van de Technical Discovery. Deze is uiteraard afhankelijk van de uitvraag en het te realiseren systeem. Maar in het algemeen zijn dit de deliverables:
- Een roadmap met mijlpalen, epics en activiteiten op strategisch en technologisch vlak;
- Blauwdruk van je digitale landschap en infrastructuur (datamodel en workflow);
- Analyse van het het datamodel en de technische implementatie van tooling binnen dit model;
- Bepalen van dataflows, integraties en workflow binnen dit datamodel;
- Bepalen van functionele eisen op verschillende niveaus.
Zijn bovenstaande onderdelen eenmaal in kaart gebracht, pakken we pragmatisch door. Zo bepalen we in overleg de fasering van de daadwerkelijke technische realisatie in de vorm van sprints, geven we een planning af en verdelen we rollen en verantwoordelijkheden. En niet onbelangrijk: we specificeren het budget voor de realisatie van bijvoorbeeld een MVP (Minimum Viable Product).