UI

Design your way to simplicity

Een goede UI, oftewel User Interface, zorgt ervoor dat jouw website, app of software makkelijk in gebruik is en er ‘lekker uitziet’. Niet voor niets neemt NOBEARS dit specialisme meer dan serieus.

Opvallen in een woud aan platforms

Er zijn zo’n 1,7 miljard websites en ruim 5 miljoen apps. Opvallen in dit woud aan platforms is moeilijker dan ooit. En áls je klant jouw site of app weet te vinden, dan wil je ook dat ze actie ondernemen. Door een order te plaatsen, een offerte op te vragen of je app regelmatig te gebruiken.

 

Customer journey als uitgangspunt

Bij NOBEARS vormen de customer journey en gewenste flow het uitgangspunt voor UI. Consistentie in functies en voorspelbaarheid staan hierin centraal. Goede UI is eenvoudig te gebruiken en begrijpen. Wie je doelgroep ook is.

NOBEARS office 11

Positieve user experience

Niets is vervelender dan klikken op een button op een website en niet weten waar je terecht komt. Of eindeloos zoeken naar een functie in een app. Grote kans dat je klant afhaakt als de UI niet op orde is. Goede UI zorgt voor een positieve user experience (ook wel UX) en geeft gebruikers het juiste gevoel.

De NOBEARS-visie op UI vertaalt zich bijvoorbeeld in:

  • Wireframes voor een softwareapplicatie
  • Bepalen van een bestelflow voor je webshop
  • Frontend-technieken voor naadloze gebruikersinteractie
  • Visueel aansprekende en overtuigende weergave van content 
  • Dynamische functies die zijn afgestemd op bezoekersgedrag

Continu schakelen tussen design en techniek

UI is een multidisciplinair proces, waarin design en techniek samenkomen. Iets dat er in de kern goed uitziet, moet tenslotte ook technisch te realiseren zijn. Dé reden waarom ons creative team en developers continu schakelen met elkaar.

UI in (design)sprints

Goede UI is geen einddoel, maar onderdeel van de complete dienstverlening van NOBEARS. Meestal is de UI-fase onderdeel van het agile proces en werken we in (design)sprints toe naar een UI die jouw doelgroep inspireert, aanspreekt en overtuigt.

Meer weten over onze expertises?

Marieke vertelt je er graag alles over. Mail haar op m.hoefnagel@nobears.nl of bel ons op 073-369 0000.

Marieke