CDP

Get to know your customer

Met een Customer Data Platform (CDP) krijg je een totaalbeeld van je klant. Vanuit verschillende bronnen én binnen de regels. NOBEARS helpt met de realisatie en inrichting van een CDP dat past bij jouw business en doelstellingen.

Verzamelen en verrijken

Als organisatie wil je je klant kennen. Een enorme uitdaging. Zo staan klantgegevens vaak in verschillende databronnen. Bijvoorbeeld je CRM, bestelsysteem, boekhoudpakket en webshopdatabase. Het is de kunst om deze data geautomatiseerd te verzamelen en te verrijken. Dat kan met een CDP. 

 

Betere customer experience

Primair doel van een CDP is een compleet beeld creëren van klantgedrag en -voorkeuren. Dit biedt je de mogelijkheid om de customer experience te verbeteren. Maar ook om marketinguitingen te personaliseren. Of om klantloyaliteit te vergroten. Kortom: het zorgt ervoor dat je marketinginspanningen succesvoller zijn. Bijkomend voordeel van een CDP is dat centralisatie van data helpt bij het veilig en centraal opslaan van klantgegevens. Belangrijk in deze tijden van strengere regels rondom dataprivacy.

NOBEARS office 29

Basis voor succesvolle marketing

Met een goede Customer Data Platform implementatie zet je succesvollere marketingcampagnes op. Je combineert gegevens uit social media, CRM, e-commerce en e-mails. Dit om de effectiviteit van campagnes te meten en zo bij te sturen en te verbeteren. Wat dat oplevert? Campagnes die aansluiten bij de behoeften en voorkeuren van specifieke klantgroepen.

 

Voorspellende analyses

Segmentatie van je klantbestand is vaak lastig. Tegelijkertijd is dit essentieel om de boodschap af te stemmen op de juiste klantgroep. Een CDP maakt segmentatie op bijvoorbeeld koophistorie, demografie of gedrag op je website mogelijk. Deze historische klantgegevens ondersteunen ook voorspellende analyses. Je krijgt tenslotte inzicht in je klant.

Een betere customer experience

CDP’s passen perfect in de NOBEARS-propositie. Ons doel is om de customer experience van jouw klant te verbeteren. Dat kan alleen als we weten wat jouw klant beweegt. In een CDP komen onze disciplines strategie, development en marketing samen. Zo helpen we jou bij het creëren van een totaalbeeld van je klant. Maar hebben we ook de expertise om dit beeld te vertalen in aansprekende campagnes. Full-service noemen we dat.

Let's start a fire

Ook aan de slag met je (digitale) identiteit of marketing? Mail Rens op rens@nobears.nl of bel ons op 073-369 0000.

rens van geel