Performance marketing: 5 tips voor maximaal resultaat

NB Blog PERFORMANCE marketing Header V1 2000x480px

Performance marketing is de marketingdiscipline die moet resulteren in een hogere conversie. Vaak meten we deze in meer omzet (toegenomen verkoop), meer offerte-aanvragen (leads) of meer interactie (clicks). We geven vijf tips voor een maximaal resultaat van je performance marketing-inspanningen.

Tip 1 - Zorg voor heldere doelstellingen

Als je niet nadenkt over wat je wilt bereiken, kun je succes ook niet meten. Het lijkt een dooddoener, maar is meer dan weer als het gaat om performance marketing. Het is belangrijk om te starten met specifieke en meetbare (je weet wel: S.M.A.R.T.) doelstellingen voor je campagnes. Je bepaalt zelf wat die doelen zijn: meer conversie, hogere omzet of een betere merkbekendheid. Wat je doel ook is, hoe helderder hoe beter je focus kunt houden en hoe groter de kans dat je de juiste strategie kiest.

Visual2 blog PERFORMANCE marketing

Tip 2 - Inzicht in je doelgroep

Een diepgaand inzicht in je doelgroep is essentieel voor succesvolle performance marketing. Dit gaat verder dan analyse van demografische gegevens of interesses. Breng bijvoorbeeld ook online gedragspatronen in kaart. Met deze inzichten creëer je gerichte en relevante boodschappen. Boodschappen die beklijven bij je doelgroep en aanzetten tot actie.

Tip 3 - Test en optimaliseer

Meten en verbeteren vormt het fundament van performance marketing. Denk hierbij aan A/B-tests, maar ook aan gebruikersonderzoek. Want waarom zou je niet gewoon vragen aan je doelgroep wat het meeste succes zal opleveren? Je kunt van alles testen of onderzoeken: van advertentietekst en afbeelding tot landingspagina of call-to-actions (CTA’s). Gebruik de resultaten om bij te sturen en verbeteren.

 

Tip 4 - Combineer SEO en SEA

In ons vorige artikel over performance marketing schreven we al dat de disciplines SEO en SEA samen zullen smelten in search. Dit betekent dat je moet zorgen voor synergie in deze disciplines. Zo gebruik je relevante zoekwoorden om organisch verkeer te genereren voor je website. Tegelijkertijd zet je betaalde zoekadvertenties in om je zichtbaarheid te vergroten en gerichte bezoekers naar je website te leiden. Door beide kanalen effectief te combineren, vergroot je je zichtbaarheid en realiseer je een groter bereik.

 

Tip 5 - Monitor en analyseer

Meten = weten is een adagium dat volledig van toepassing is op performance marketing. Het is essentieel om de prestaties van je campagnes voortdurend te analyseren. Conversieratio's, kosten per acquisitie en return on investment (ROI); je meet ze vrij eenvoudig met de juiste tools. De data helpt je om de effectiviteit van je campagnes te meten, trends te identificeren en belangrijke beslissingen te nemen voor toekomstige optimalisatie.

Kortom: performance marketing is een continu proces van leren, testen en optimaliseren Zo verbeter je campagnes voortdurend en realiseer je maximaal succes.

Ook stappen maken met performance marketing?

Nu je meer weet over performance marketing, is het tijd om aan de slag te gaan. Kun je daarbij hulp gebruiken? Neem dan contact op met Wouter. Mail ‘m op w.priest@nobears.nl of bel ons op 073-369 0000.

Jelle Contact v2