UX

Where design meets functionality

UX, oftewel user experience wordt vaak in één adem genoemd met UI (user interface). Ze zijn gerelateerd, maar toch verschillend. UI omvat vooral design, maar UX gaat verder. Dit specialisme focust zich op de complete gebruikerservaring en neemt daar ook techniek in mee.

Gebruikersbehoeften als uitgangspunt

Je website, app of platform moet er niet alleen mooi uitzien, maar ook ‘lekker’ werken. Je schiet tenslotte je doel voorbij als de gebruiker zijn of haar weg niet weet te vinden. Of als functies onlogisch werken. Dat is precies waar UX over gaat: de functionaliteit en het gebruiksgemak van een product of dienst. De behoeften van de gebruiker vormen hierbij het allerbelangrijkste uitgangspunt.

 

Onderzoek en data-analyse

UX richt zich dus op de manier waarop iemand een interface gebruikt. Logisch werkende functies en snelle toegang tot gezochte data zijn dan ook essentieel voor een goede UX. Dat vereist kennis van je doelgroep, maar ook het verzamelen en analyseren van gebruikersdata. Niet voor niets zijn onderzoek en data-analyse belangrijke fundamenten van UX.

NOBEARS office 11

Totaalaanpak

De realisatie van een app, platform of webshop begint bij NOBEARS altijd met een kick-off in de vorm van een brainstorm. Daar haken onze UX-designers graag bij aan. Naast het bepalen van de juiste gebruikersflow, ontwerpen zij een intuïtieve interface voor jouw product. Een interface die past bij de manier waarop je doelgroep een dienst of product wil gebruiken.

 

Goed afgestemde functies

NOBEARS is meer dan alleen een UX-designbureau - we bouwen full service digitale platforms. Vanuit een sterke UX-strategie zorgen onze developers voor een betere bruikbaarheid en goed afgestemde functies. Maar ook voor optimale softwareprestaties en een naadloze gebruikerservaring. Door deze totaalaanpak profiteer je van hogere conversie, meer gebruikersbetrokkenheid en een hogere klanttevredenheid.

Soepele digitale ervaring

Bij UX komen data, design en development dus samen. Laat dat nou precies onderdelen zijn waarin NOBEARS is gespecialiseerd. Vanuit verschillende, naadloos op elkaar aangesloten, specialismen zorgen we ervoor dat je klanten een positieve ervaring hebben. En nog belangrijker: dat ze terugkomen op je platform of je dienst vaker gebruiken. Een soepele digitale ervaring verhoogt zo de conversie.

Meer weten over onze expertises?

Marieke vertelt je er graag alles over. Mail haar op m.hoefnagel@nobears.nl of bel ons op 073-369 0000.

Marieke