ActiveCampaign: snel aan de slag met marketing automation

AC 1

Op jacht met Active Campaign

ActiveCampaign is wereldwijde een toonaangevende speler op het gebied van e-mailmarketing en marketing automation. Met dit systeem stuur jij gemakkelijk de juiste mails op het juiste moment naar jouw klanten of prospects.

Als ActiveCampaign partner helpt NOBEARS organisaties met het neerzetten van krachtige automation flow’s voor iedereen.

"Een krachtig marketing automation platform dat uitblinkt in simpliciteit."

AC 2

NOBEARS dé ActiveCampaign agency in Nederland

NOBEARS behoort tot de grootste partners van ActiveCampaign in Nederland. De ervaring die we hierbij hebben opgedaan zetten graag in om ook jouw klantwaarde te optimaliseren.

Naast het zijn van implementatiepartner zijn we ook kennispartner. Graag brengen we de know-how over e-mailmarketing en ActiveCampaign binnen jouw organisatie naar een hoger niveau. Een succesvolle klantcontactstrategie is namelijk altijd een combinatie van onze digitale expertise en jullie kennis van de business. 

De voordelen van ActiveCampaign

  • Lage opstartkosten en snelle opstart
  • Ontworpen voor marketeers, technische kennis niet nodig
  • Standaard templates en mogelijkheid om die uit te breiden
  • Gebruiksvriendelijke flowbuilder voor jouw automations
  • Nederlandse support via NOBEARS
Logos AC

Een hogere klantwaarde met ActiveCampaign

Veel bedrijven denken bij het woord ‘groeien’ al snel aan het werven van nieuwe klanten. Groeien door het verhogen van de klantwaarde krijgt geregeld niet de hoogste prioriteit. Tegenwoordig zien steeds meer organisaties in dat focus op het aangaan en uitbouwen van duurzame klantrelaties resulteert in blijere klanten en meer resultaat.

Maar waar begin je nu precies? Het ontbreekt bedrijven vaak aan doelstelling en een plan hoe daar te komen. Met welk doel wil jij met e-mailmarketing en marketing automation aan de slag?

NOBEARS biedt als ActiveCampaign partner het antwoord op deze vraag. We checken graag in op je bedrijfsdoelstellingen en vertalen dit naar een concrete roadmap. Zo hebben we al tal van retailers, consumenten merken en goede doelen mogen helpen met het verhogen van de klantwaarde. We helpen je graag op weg met drie eerste denkrichtingen.

1. Klantenrelaties verlengen

Het behouden en verlengen van klantrelaties is een goed denkrichting als het gaat om het verhogen van de klantwaarde. Consumenten houden graag vast aan iets waar ze eerder voor hebben gekozen. Dat geeft een gevoel van vertrouwen en zekerheid. Waarom gaan we altijd naar dezelfde kapper? Omdat deze kapper jou kent, deze kapper precies weet hoe je geknipt wilt worden en de prijs van de knipbeurt je niet zal verrassen.

Mensen zijn gewoontedieren. E-mailmarketing en marketing automation zijn geweldige kanalen om hierop in te spelen. Met een persoonlijke insteek, leuke extra’s en aanbod op maat blijf jij voor jouw klant vertrouwd én top of mind.

2. Verloren klanten opnieuw voor je winnen

Toch kun je niet voorkomen dat je ook klanten zult verliezen. Wellicht zijn ze ontevreden, zijn ze je vergeten of zijn ze klant geworden bij een van je concurrenten. Waarom zou diezelfde klant niet opnieuw voor jou kunnen kiezen? Het voelt wellicht ongemakkelijk maar het benaderen van oude klanten is heel normaal. Mits het aanbod relevant en de boodschap sympathiek is. Een zogeheten win-back campagne is onmisbaar in een retentie strategie.

AC 2b

3. Klanten meer laten kopen

Met deze aanpak richt jij je aandacht op het groter maken van klanten. Door klanten een duurder product te laten kopen (up-sell), meer van hetzelfde af te laten nemen (deep-sell) of ook andere producten of diensten te verkopen (cross-sell) stimuleer je een hoge klantwaarde. Ook hier is relevantie, personalisatie en sympathie vaak de sleutel tot succes.

AC 3

" ActiveCampaign en NOBEARS: een krachtige combinatie die naadloos aansluit op iedere klantwaardestrategie."

E-mailmarketing

ActiveCampaign is in de basis een krachtig platform voor het versturen van mailings. Met een visuele template builder en gebruiksvriendelijke campagnemanager wordt het versturen van succesvolle mailings voor iedereen bereikbaar. Naast het versturen van bulk mails naar iedereen kent ActiveCampaign features voor het versturen van triggered mailings, gesegmenteerde mailings, geplande mailings en transactionele mailings. Uiteraard met a/b test features en eenvoudige personalisatie tags.

 

CRM

ActiveCampaign denkt vanuit een CRM perspectief. Het platform werkt met een persoonlijke klantenkaart. Segmentatie vindt plaats met behulp van tags en labels, en niet met verschillende lijsten waar personen in voor kunnen komen. Zo behoud je een centraal klantbeeld.

Marketing automation

Wanneer je klantenbase groeit kan het uitdagend zijn om met iedereen persoonlijk en relevant contact te onderhouden. ActiveCampaign biedt een krachtige automation engine die iedereen in staat stelt om geautomatiseerde marketing flow’s samen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan een welkomstcampagnes voor nieuwe klanten, een persoonlijke aanbieding voor actieve klanten of records automatisch segmenteren op basis van gedrag.

 

Sales automation

ActiveCampaign laat je jouw sales processen automatiseren. Met een lead pipeline, lead scoring, one-to-one emails en site tracking maakt ActiveCampaign salesprocessen efficiënter en effectiever.

AC 4

Jumpsquare group

Let's have a jump party

Met meer dan 30 indoor trampolineparken is Jumpsquare Group de grootste en snelst groeiende jump formule. De groep heeft parken onder de labels JumpXL en Jumpsquare in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

NOBEARS helpt Jumpsquare met het verhogen van de klantwaarde via ActiveCampaign. De verjaardag van ‘de jumpers’ staat hierbij centraal. Want wat is er nu leuker dan je kinderfeestje vieren in een trampolinepark? Met persoonlijke aanbiedingen overtuigen we ouders van het leukste kinderfeestje! 

AC 5

Stichting DON

We just care for cure

Stichting DON gaat maar voor één ding: volledige genezing van diabetes type 1. NOBEARS helpt DON met het vinden van mensen die bij willen dragen aan deze missie.

Via ActiveCampaign onderhouden we contact met patiënten, donateurs, artsen en betrokkenen. Met segmentatie en personalisatie maken we DON op deze manier voor alle doelgroepen relevant.

Er is nog veel meer te ontdekken over ActiveCampaign. Daarnaast is NOBEARS ook partner van andere e-mailmarketing en automation tools.

Meer weten over Active Campaign?

Mail Luuk op l.ceulen@nobears.nl of bel ons op 073 - 369 0000 en we praten je helemaal bij.

 

Jelle Contact v2