De verbinding tussen e-commerce en marketing

Bij Coop was de grote uitdaging om de afdelingen e-commerce en marketing dichterbij elkaar te brengen. Een uitdaging die NOBEARS met beide handen aangreep.

Coop 1 v3
In het kort
In de zomer van 2019 klopte Coop bij NOBEARS aan de deur met een brandende vraag. Hoe dichten we met behulp van data de kloof tussen de e-commerce- en marketingafdelingen. NOBEARS ging direct aan de slag met het creëren van een geïntegreerd plan met daarin:
Coop 2 v3
Coop 3 v3

Coop. Dé supermarkt voor iedereen die houdt van lekker en goedkoop. Met ruim 300 filialen behoort Coop tot de top supermarkten van Nederland. Met een duidelijke huisstijl en tone of voice die de doelgroep prikkelt is de belevenis in-store on point. Maar dat is niet voldoende. Ook online moet die beleving te voelen zijn. Een mooie uitdaging voor NOBEARS om Coop daarbij te helpen.

Strategie als basis

Werk aan de winkel

De eerste stap van dit avontuur was het in kaart brengen van de volledige klantreis. Het was aan NOBEARS om ontbrekende touchpoints te signaleren, analyseren en er nieuwe invulling aan te geven. Ons partnership met Coop begon met een strategie voor het opbouwen en verzamelen van data. Om vervolgens op basis van die data doeltreffende campagnes te ontwikkelen.

Samenwerken met NOBEARS? Laten we starten met een audit of brainstorm.

Boek een brainstorm bij NOBEARS. Laat je gegevens achter en we vertellen je er graag meer over.

Benieuwd naar mogelijke verbeteringen in je systeem, applicatie of campagne? Met een audit van NOBEARS brengen we dit voor je in kaart.

Coop 5 v2

Nieuw jaar, nieuwe focus

Door de uitbraak van Covid, veranderde in 2020 het focuspunt en de vraag vanuit Coop. Online bestellen werd razendsnel een nog belangrijker onderdeel van de klantreis. Daardoor deed NOBEARS opnieuw onderzoek naar de customer journey en werden bepaalde touch points belangrijker. Denk aan een naadloze online bestelervaring.

Coop collage

Van creëren naar campagne

Met de geschetste customer journey als uitgangspunt, ontwikkelde NOBEARS thema- en prijscampagnes. Zo stellen we onder andere creatieve scripts op voor aansprekende (e-commerce)video’s. Om hier vervolgens op in te haken met display-, native-, search- én discovery ads.

Coop 7 1

Bezorg de juiste boodschap(pen)

De doelgroepen zijn bepaald, de piekmomenten vastgesteld en de balans tussen pieken en always-on is in kaart gebracht. Dankzij data is het nu mogelijk om op het juiste moment, bij de juiste personen relevant te zijn. De perfecte customer experience dus.

Ook vormgeven aan jouw cx-uitdaging?

Dan moet je zeker contact opnemen met Kelly. Mail haar op kelly@nobears.nl of bel ons op 073 - 369 0000.

Kelly