Samen op weg naar online succes

 

Van Mossel is het grootste autobedrijf van Nederland. Met ruim 437 locaties in inmiddels 6 landen, zijn ze overal te vinden. Dat zorgt voor een uitdaging, namelijk online net zo prominent aanwezig zijn.

app
In het kort
Zo zorgen wij ervoor dat Van Mossel ook online hard aan de weg timmert:

De wens van Van Mossel was omvangrijk en uitdagend: een multi-site platform, waarop alle functionaliteiten, tools en losse websites van zo’n 35 automerken, schade- en leasebedrijven en andere bedrijfstakken samenkomen. Dit om een schaalbaar en meertalig platform te creëren, waarop marketeers de acties, campagnes, merken en voorraden volledig in eigen beheer hebben.

vanmossel app

Beren op de weg? Zeker niet

Met een 10-koppig development team ging NOBEARS deze uitdaging aan. Samen met het Van Mossel-marketingteam begonnen we met een inventarisatie van alle touch points in het digitale landschap die ze samen wilden brengen tot één nieuw Van Mossel-platform. Denk aan alle automerken, schade- en leasebedrijven en voorraden van nieuwe, gebruikte en leaseauto’s. Maar ook aan campagnes, acties, afspraakplanners, car configurators en modules om je auto in te ruilen. Of de tooling voor het afsluiten van een verzekering of aanvragen van financiering.

Samenwerken met NOBEARS? Laten we starten met een audit of brainstorm.

Boek een brainstorm bij NOBEARS. Laat je gegevens achter en we vertellen je er graag meer over.

Benieuwd naar mogelijke verbeteringen in je systeem, applicatie of campagne? Met een audit van NOBEARS brengen we dit voor je in kaart.

De weg naar succes

Voordat we de motor echt konden starten, werkte NOBEARS een plan van aanpak en roadmap uit. Doel was de stapsgewijze realisatie van een centraal, volledig vernieuwd en meertalig platform. Met een dedicated team is er een jaar lang dagelijks in sprints gewerkt aan het platform. Met als resultaat een spiksplinternieuw en schaalbaar digitaal platform, voorzien van alle features voor een gestroomlijnde en complete klantreis.

Geschakeld, maar automatisch

Van Mossel werkt met diverse externe partijen binnen de automotive sector die hen voorzien van data. Voor het nieuwe platform hebben we verscheidene koppelingen met externe databronnen gemaakt, uitgebreid en vernieuwd. Zo wordt de voorraad up-to-date gevoed vanuit HEXON en zijn er koppelingen met Autodisk, HubSpot, Autotelex, Bovemij, RDW, ANWB, RDC, enzovoort.

Samenwerking en koppelingen met externe partijen en databases

We blijven het digitale landschap van Van Mossel continu doorontwikkelen en vernieuwen. Zo maken we de Mijn Van Mossel-app waarin allerlei interactieve features zijn verwerkt om klanten te werven, binden en ontzorgen. En we ontwikkelen car configurators, voorraad- en campagnetools en calculators voor o.a. autoverzekeringen en elektrische auto’s.

Daarnaast werken we voor Van Mossel ook aan digital marketing op het gebied van lead-generation, social advertising, tracking, retargeting en nog veel meer.

Samen op weg naar digitaal succes?

Dan moet je zeker contact opnemen met Kelly. Mail haar op kelly@nobears.nl of bel ons op 073 - 369 0000.

Kelly