Discover User Experience Design

Deep Dive: Forever Bulbs title hier

forever bulbs main

Zeg je gladiolen, dan zeg je Forever Bulbs. Zij zijn trotse producent van de allerbeste gladiolen van de hele wereld die ze zelf veredelen, telen, verwerken én exporteren. En als je de beste gladiolen van de wereld verkoopt, dan wil je natuurlijk ook de beste klantervaring ter wereld. Samen met Forever Bulbs gingen we op ontdekkingstocht in het digitale landschap.

Het Design Thinking proces

Iedereen hanteert in meer of mindere mate vaste denkpatronen. Erg handig in veel gevallen, maar het kan ook zorgen voor tunnelvisie. Stap eens af van aannames en doen-zoals-we-altijd-al-doen. Is wat we nu doen wel de meest logische oplossing? Design Thinking is een methode om complexe problemen op te lossen. Het helpt om de gebruikers te begrijpen, aannames ter discussie te stellen, problemen te herdefiniëren en innovatieve oplossingen te bedenken. Je zet hiermee de gebruiker ten alle tijden centraal bij het zoeken naar oplossingen.

Je ideeën sluiten dus beter aan bij hun behoeften. Hierdoor kun jij kosten optimaliseren en zijn risico’s lager. Design Thinking doe je ook niet alleen. Door je multidisciplinaire projectteam en alle stakeholders vanaf het begin te betrekken, creëer je draagvlak. Bovendien wordt je team creatiever... slechte ideeën bestaan namelijk niet en kunnen weer leiden tot nieuwe inzichten.

ontdek foto cirkel

Ontdekken:

Verdiepen in klant & eindgebruiker

Tijdens de eerste kennismaking hebben we een brainstorm gehouden waarin we kennis opdoen van de markt. We halen daarin op wie de doelgroepen zijn, wat de wensen en eisen zijn van stakeholders, wat de customer journey is en welke touchpoints en kanalen daarin voorkomen en welke knel- en verbeterpunten er zijn. Knelpunten als "Wat frustreert de gebruiker? Wat zijn pijnpunten?" en verbeterpunten als "Wanneer is de gebruiker blij? Wat zijn zijn behoeften? Welke taken wil de gebruiker voltooien?"

Aan de hand van onderzoek halen we op welke acties en taken de gebruiker uitvoert bij het oriënteren en bestellen van gladiolen. En denken aan welke kansen en nieuwe features we kunnen inbrengen. In een whiteboard tool zetten we alle bevindingen en ideeën samen

whiteboard brainstorm v4
ontwerpen foto cirkel

Ontwerpen:

ideeën bedenken, ontwerpen en valideren

In een multidisciplinair hebben we vanuit verschillende invalshoeken de opgehaalde input verwerkt tot ideeën. Om samen het meest kansrijke vervolg te bepalen. Gelijktijdig liep in dit project een branding traject voor het positioneren van het merk Forever Bulbs. Wil je meer hierover weten over branding, kijk dan hier.

 

Tijdens de ontwerp fase kijken we naar de touchpoints die de gebruiker bewandelt en denken we de sitemap uit voor de structuur. Aan de hand van low fidelity wireframes zetten we de eerste stappen voor de nieuwe website. We werken de user persona’s verder uit waarin we ...... User persona's zijn ideaal om ......
Doordat branding gelijktijdig met deze fase liep konden we doorpakken naar een styleguide en eertse impressie van de nieuwe stijl in een kitchen review om tussentijds te bepalen of we op de juiste weg zitten en voortijdig kunnen anticiperen.

styleguide v2

Prototyping

Prototypes zijn er in twee versies: low-fidelity (lo-fi) en high-fidelity (hi-fi). Het verschil zit hem in de mate van detail. Het grote voordeel van lo-fi prototypes is dat ze snel .....

Een prototype heeft als voordeel dat stakeholders een beter beeld krijgen van het uiteindelijke resultaat, functionaliteiten zoals de werking van buttons en menu kan worden uitgedacht (ook handig als hand-off voor development) en het kan worden ingezet voor user testing. ....

“It's not enough that we build products that function, that are understandable and usable, we also need to build products that bring joy and excitement, pleasure and fun, and yes, beauty to people's lives.”

– Don Norman
devices

We helpen je graag met het neerzetten van de beste gebruikerservaring. Enthousiast geworden over UX? Dan moet je zeker contact opnemen met Simone. Mail haar op simone@nobears.nl of bel ons op 073 - 369 0000.

simone van de wouw