NOBEARS 10 jaar trotse Pimcore partner!

PC 1 v2

Pimcore is een compleet softwareplatform als digitale poort van je organisatie voor klanten, leveranciers en partners. Tegelijkertijd kun je het gebruiken om bedrijfsdata efficiënt te beheren. Benieuwd naar Pimcore? Na het lezen van dit artikel ben je helemaal op de hoogte van de key features. Tevens laten we enkele klanten aan het woord over hun ervaring met Pimcore.

"Een krachtig en doelgericht systeem voor geavanceerde digitale oplossingen."

Eén platform voor al je data

Met Pimcore beheer je slim en efficiënt bedrijfsdata, zoals productinformatie, klantgegevens, content en digitale resources. In een goede flexibele structuur en met goede processen realiseer je een centrale waarheid (master data management). Ook publiceer je eenvoudig dynamische documenten (zoals webpagina’s of PDF’s), bijvoorbeeld als website of webshop in je Pimcore platform. Door het open karakter is het zeer eenvoudig Pimcore te koppelen aan andere interne en externe systemen.

Het grote voordeel van Pimcore ten opzichte van andere systemen? De verschillende functies zijn volledig met elkaar geïntegreerd. Je hebt dus maar één platform nodig om al je data op al je kanalen in te kunnen zetten voor alle gebruikers.

Verschillende rollen

Je kunt Pimcore inzetten om verschillende rollen te vervullen, zoals PIM, MDM, DAM, CMS, CDP en e-commerce platforms. Pimcore is open-source en dankzij het gebruik van populaire en breed gedragen technieken is het fijn en eenvoudig om het Pimcore platform aan te passen naar bedrijfsspecifieke wensen.

Pimcore is optimaal ingericht om verschillende functionaliteiten te bundelen in één systeem. Vaak begint de implementatie bij het vervullen van één functie, zoals het beheren van je website of als PIM systeem. Vervolgens groeit Pimcore eenvoudig mee in functionaliteit.

PC 2
Product Information Manager (PIM)

Alle productinformatie en -data op één centrale plek. PIM helpt je om je productinformatie centraal en gestructureerd te beheren. Hierdoor beschikt iedereen overal en altijd over de juiste en actuele gegevens.

 

Digital Asset Management (DAM)

Centraliseer de opslag en het beheer van media assets. Denk hierbij aan afbeeldingen, video’s of zelfs 360 graden-foto’s en AR-objecten. Je uploadt ze in Pimcore, dat ze automatisch omzet in de vorm en afmetingen die het betreffende communicatiekanaal vereist: omnichannel ondernemen in optima forma.

 

Content Management Systeem (CMS)

Pimcore is een enterprise ready CMS voor multi-site, multi-language uitgebreide webplatformen. In het CMS maak je dynamische, rijke online documenten op. Deze kunnen zelfs voor print opgemaakt worden. Een eenvoudige, actiematige PDF of een up-to-date productcatalogus is bijvoorbeeld direct te genereren voor drukwerk.

Master Data Management (MDM)

Leg alle aspecten van je master data vast om overzicht te behouden, zoals structuur, hiërarchie, validatie, versies en verrijkingen.

 

E-commerce framework

Pimcore levert alle componenten voor e-commerce toepassingen. Functionaliteiten als betaalsysteem, prijsregels, een goede check-out routing, filtering… je combineert de losse onderdelen van jouw keuze en creëert zo efficiënt de e-commerce oplossing voor jouw toepassing.

 

Customer Data Platform (CDP)

De veranderende markt maakt dat veel organisaties investeren in een CDP. Door zelf klantprofielen op te bouwen, kunnen zij deze sneller beheren en inzetten. Het CDP verzamelt paginabezoeken, acties en persoonlijke gegevens (onder andere via cookies). Die data (in combinatie met je eigen gegevens van die persoon) geeft je inzicht in je doelgroepen en maakt dynamische, gesegmenteerde marketing mogelijk. Kortom: je biedt iedere klant een unieke gebruikerservaring. Dankzij de integratie met het CMS, kun je direct aan de slag met dynamische content op je website.

PC 3

Ondernemers die voor bijvoorbeeld hun website, product- en klantbeheer verschillende systemen gebruiken, benutten de beschikbare data meestal niet volledig. Dat bereik je wel als je data op één centrale locatie beheert, zoals een Pimcore-combinatie van Product Information Management (PIM) en een bestelplatform (e-commerce).

Hét digitale platform voor persoonlijke ervaringen en al je data"

PC 5

Alles is mogelijk in Pimcore

“Bij Lumiforte maken we coatings voor de tuinbouwbranche, die het kasklimaat optimaliseren. Communicatie met onze doelgroepen is erg belangrijk, denk aan distributeurs, teeltadviseurs en eindgebruikers. Daarvoor zetten we onder andere onze website in, die we beheren via Pimcore. Ook onze online adviestool draait op Pimcore. Hier voeren tuinders hun parameters in, waarna ze een op maat gemaakt coatingadvies ontvangen.”

“In gesprek met de NOBEARS-developers bleek alles mogelijk wat we wilden. Met dank aan de open structuur van Pimcore waren we bijvoorbeeld niet gebonden aan vaste plugins. Daardoor hebben we nu een unieke website. Ook het productbeheer is ideaal: waar productgegevens voorheen gecodeerd waren weggestopt in modules, kunnen we de data nu eenvoudig zelf aanpassen. In een later stadium gaan we ook onze overige merken vanuit Pimcore beheren. Ieder merk met een eigen uitstraling en afgestemd op de doelgroep aan de voorkant. En aan de achterkant alle data gebundeld in één systeem. Overzichtelijker kan niet!”

PC 6

Eén centrale database

“Jumbo Golf & Hockey is een omnichannel retailer. We verkopen onze producten zowel online als in onze dertien fysieke superstores, steeds met de belofte: de beste service, het grootste assortiment en lage prijzen. Voor de upgrade van onze website zochten we een nieuw PIM-systeem en dat is Pimcore geworden. Pimcore communiceert vlekkeloos met ons ERP-systeem, zodat we alle relevante productdata probleemloos naar de juiste afdelingen van de organisatie in kunnen schieten.”

“Daarnaast helpt Pimcore ons in onze profilering als dé specialist op het gebied van hockey en golf. We willen onze klant bijvoorbeeld zo veel mogelijk productdata tonen, op een professionele manier. Immers: hoe beter we de klant voorlichten, hoe sneller hij tot aankoop overgaat. Via Pimcore beheren we alle productdata centraal. Productafbeeldingen, omschrijvingen, afmetingen, materiaalkeuze… het staat allemaal in één centrale database.”

PC 7

Onder de indruk van mogelijkheden

“Edelman importeert home-deco artikelen voor in en om het huis, voor alle seizoenen. Ons assortiment bestaat uit zo’n 16.000 producten, waarvan we onze klanten zo veel mogelijk informatie en specificaties willen tonen. In ons voormalige ERP-systeem konden we veel data niet kwijt. In de PIM-omgeving die we met NOBEARS hebben gerealiseerd, kunnen we dat wél.”

“Momenteel werken we aan een koppeling tussen PIM en onze B2B-webshop, waardoor we alle beschikbare productinformatie zowel intern als voor onze klant kunnen gebruiken. Beeld, video, manuals, productspecificaties… Klanten zien straks in één oogopslag hoeveel lampjes een kerstboom heeft, welke tableware magnetronbestendig is en hoe hoog een hoogpolig tapijt is. Binnen onze organisatie is iedereen blij verrast én onder de indruk van de vele mogelijkheden die Pimcore biedt. Het verwerken van alle productdata vergt in beginsel best veel tijd, maar uiteindelijk kunnen we hiermee onze klant én eindklant veel beter bedienen.”

PC 4 v2

Gold Partner van Pimcore

NOBEARS is sinds 2013 actief Pimcore-ontwikkelaar. In 2015 werden we lid van de Pimcore Community. Intussen zijn we alweer enige tijd Gold Partner van Pimcore. Dat betekent dat Pimcore onze kennis, ervaring en expertise op waarde schat. Een oordeel dat we met trots onderstrepen, bijvoorbeeld door ons groeiende team van gecertificeerde developers en talloze succesvolle businesscases (Pimcore-implementatie en -ontwikkeling).

Meer dan maatwerk

Veel Pimcore-specialisten verzorgen puur het implementatiewerk. NOBEARS gaat verder: we tekenen voor de realisatie van een complete e-commerce oplossing op maat. Dankzij onze jarenlange ervaring kennen we de uitgebreide mogelijkheden en weten we hoe we alle flexibele tools kunnen inzetten voor je organisatie – helemaal op maat uiteraard. Zo halen we alles uit je Pimcore-omgeving.

Let's start a fire!

Ook aan de slag met Pimcore? Mail Rens op rens@nobears.nl of bel ons op 073 369 0000.

rens van geel