PIM-implementaties met NOBEARS

Optimaliseer je bedrijfsprocessen met PIM

PC 2 v3

De inzet van een PIM tilt jouw bedrijf naar een hoger niveau op het vlak van digitalisering en efficiëntie. NOBEARS helpt je met selectie, implementatie en doorontwikkeling van een passend PIM-systeem. 

Optimaliseer je bedrijfsprocessen

Eén waarheid voor alle productgerelateerde data in je organisatie. Eenvoudig beheren van specificaties, productomschrijvingen, klantgegevens, prijzen en digitale resources. Centraal inzicht in je voorraad op verschillende locaties. Dit en nog veel meer realiseer je met een PIM-systeem (Product Information Management).

Wat is PIM en wat zijn de voordelen? 

PIM (Product Information Management), de naam zegt het al, is een systeem voor het beheren van productinformatie. Dit gaat veel verder dan alleen een tool voor het goed vastleggen van data rondom producten. Een PIM zorgt namelijk ook voor een naadloze integratie tussen e-commerce, ERP en andere belangrijke bedrijfsapplicaties. Het is dan ook zaak om een PIM niet te zien als losstaand systeem, maar als strategisch onderdeel van je digitale landschap. Met een PIM sla je data centraal op, wat zorgt voor transparantie en consistentie. Een ander voordeel van dit systeem is dat je minder gegevens handmatig hoeft in te voeren of ‘over te kloppen’. Dit verkleint de kans op fouten en zorgt ervoor dat je producten sneller op de markt kunt brengen. 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van PIM voor jouw organisatie?

Boek dan een audit of brainstorm met NOBEARS.

Boek een brainstorm bij NOBEARS. Laat je gegevens achter en we vertellen je er graag meer over.

Benieuwd naar mogelijke verbeteringen in je systeem, applicatie of campagne? Met een audit van NOBEARS brengen we dit voor je in kaart.

IDF05552 v2

Waarom een PIM-implementatie door NOBEARS?

NOBEARS heeft jarenlange ervaring met implementaties op basis van krachtige PIM-systemen zoals Pimcore en Akeneo. Zo hebben we succesvolle PIM-systemen geïmplementeerd voor klanten als Van Wanrooij, Intratuin, Molco, Jumbo Golf & Hockey, Edelman en CAST. 

Maximale waarde

Onze kennis en ervaring combineren we met diepgaande technische kennis met een pragmatische aanpak om een PIM-systeem naadloos te integreren in jouw digitale ecosysteem. Van planning en implementatie tot training en ondersteuning kun je op ons rekenen. Zo zorgen we voor een soepele implementatie en de maximale waarde uit je PIM-systeem.

NOBEARS office 46

Expertise in Pimcore en Akeneo

Twee van de krachtigste PIM-systemen op de markt - Pimcore en Akeneo - kennen geen geheimen voor NOBEARS. Beide systemen hebben we meermaals succesvol geïmplementeerd voor klanten. We geven je graag een korte introductie in beide systemen. 

Pimcore

Pimcore is een open source-platform waarin verschillende functies naadloos met elkaar zijn geïntegreerd. Het is gebaseerd op de tech stack PHP en Symphony. Pimcore ondersteunt bij beheer, updates en distributie van data over verschillende saleskanalen. Het mooie is dat binnen PIM producten zijn samen te stellen vanuit verschillende bronsystemen. Zo voed je vanuit het PIM bijvoorbeeld je webshop met producten en actuele prijzen. Centraal beheer van productdata resulteert zo in betere datakwaliteit en een snellere time-to-market. 

Pimcore biedt de flexibiliteit om verschillende rollen te vervullen, zoals PIM, MDM, DAM, CMS, CDP en e-commerce (zie hieronder voor een uitleg van deze rollen). Groot voordeel is dat je laagdrempelig kunt starten met een functie, zoals het beheren van je website of beheren van productdata. Vervolgens groeit Pimcore eenvoudig mee in functionaliteit. NOBEARS is al sinds 2015 Pimcore-partner en heeft zelfs de Gold Partner-status. 

PC 1

De meestgebruikte rollen van Pimcore op een rijtje

Digital Asset Management (DAM)

Centraliseer de opslag en het beheer van media assets. Denk hierbij aan afbeeldingen, video’s of zelfs 360 graden-foto’s en AR-objecten. Je uploadt ze in Pimcore, dat ze automatisch omzet in de vorm en afmetingen die het betreffende communicatiekanaal vereist: omnichannel ondernemen in optima forma.

Content Management Systeem (CMS)

Pimcore is een enterprise ready CMS voor multi-site, multi-language uitgebreide webplatformen. In het CMS maak je dynamische, rijke online documenten op. Deze kunnen zelfs voor print opgemaakt worden. Een eenvoudige, actiematige PDF of een up-to-date productcatalogus is bijvoorbeeld direct te genereren voor drukwerk.

Master Data Management (MDM)

Leg alle aspecten van je master data vast om overzicht te behouden, zoals structuur, hiërarchie, validatie, versies en verrijkingen.

E-commerce framework

Pimcore levert alle componenten voor e-commerce toepassingen. Functionaliteiten als betaalsysteem, prijsregels, een goede check-out routing, filtering… je combineert de losse onderdelen van jouw keuze en creëert zo efficiënt de e-commerce oplossing voor jouw toepassing.

 Customer Data Platform (CDP)

De veranderende markt maakt dat veel organisaties investeren in een CDP. Door zelf klantprofielen op te bouwen, kunnen zij deze sneller beheren en inzetten. Het CDP verzamelt paginabezoeken, acties en persoonlijke gegevens (onder andere via cookies). Die data (in combinatie met je eigen gegevens van die persoon) geeft je inzicht in je doelgroepen en maakt dynamische, gesegmenteerde marketing mogelijk. Kortom: je biedt iedere klant een unieke gebruikerservaring. Dankzij de integratie met het CMS, kun je direct aan de slag met dynamische content op je website.

Ook starten met PIM? 

We denken vrijblijvend met je mee over de (on)mogelijkheden van PIM voor jouw organisatie.

Akeneo

Ook Akeneo is een krachtige PIM-oplossing, met een focus op pure PIM-functionaliteit. Daarin verschilt het van Pimcore, dat ook andere functies biedt zoals CMS en DAM. Een van de andere verschillen tussen Pimcore en Akeneo is dat Akeneo zowel een open-source versie als een enterprise versie biedt, met commerciële ondersteuning en extra functionaliteiten. Ook Akeneo heeft PHP en Symphony als basistechnieken. 

 Een aantal voordelen van Akeneo

 Gebruiksvriendelijkheid

Akeneo is ontworpen met de gebruiker in gedachten en biedt een intuïtieve interface die eenvoudig te gebruiken is voor alle teamleden.

Beheer van datakwaliteit

Zorgt voor hoogwaardige, consistente en nauwkeurige productinformatie dankzij ingebouwde validatie- en kwaliteitscontroles.

Snelle implementatie 

Akeneo is snel te implementeren, waardoor jouw bedrijf snel profiteert van verbeterde data management processen.

PC 7 v3

Edelman: onder de indruk van de mogelijkheden

“Edelman importeert home-deco artikelen voor in en om het huis, voor alle seizoenen. Ons assortiment bestaat uit zo’n 16.000 producten, waarvan we onze klanten zo veel mogelijk informatie en specificaties willen tonen. In ons voormalige ERP-systeem konden we veel data niet kwijt. In de PIM-omgeving die we met NOBEARS hebben gerealiseerd, kunnen we dat wél.”

“Momenteel werken we aan een koppeling tussen PIM en onze B2B-webshop, waardoor we alle beschikbare productinformatie zowel intern als voor onze klant kunnen gebruiken. Beeld, video, manuals, productspecificaties… Klanten zien straks in één oogopslag hoeveel lampjes een kerstboom heeft, welke tableware magnetronbestendig is en hoe hoog een hoogpolig tapijt is. Binnen onze organisatie is iedereen blij verrast én onder de indruk van de vele mogelijkheden die Pimcore biedt. Het verwerken van alle productdata vergt in beginsel best veel tijd, maar uiteindelijk kunnen we hiermee onze klant én eindklant veel beter bedienen.”

PC 6 v3

Jumbo Golf & Hockey: één centrale database

“Jumbo Golf & Hockey is een omnichannel retailer. We verkopen onze producten zowel online als in onze dertien fysieke superstores, steeds met de belofte: de beste service, het grootste assortiment en lage prijzen. Voor de upgrade van onze website zochten we een nieuw PIM-systeem en dat is Pimcore geworden. Pimcore communiceert vlekkeloos met ons ERP-systeem, zodat we alle relevante productdata probleemloos naar de juiste afdelingen van de organisatie in kunnen schieten.”

“Daarnaast helpt Pimcore ons in onze profilering als dé specialist op het gebied van hockey en golf. We willen onze klant bijvoorbeeld zo veel mogelijk productdata tonen, op een professionele manier. Immers: hoe beter we de klant voorlichten, hoe sneller hij tot aankoop overgaat. Via Pimcore beheren we alle productdata centraal. Productafbeeldingen, omschrijvingen, afmetingen, materiaalkeuze… het staat allemaal in één centrale database.”

PC 5 v3

Lumiforte: alles is mogelijk in Pimcore

“Bij Lumiforte maken we coatings voor de tuinbouwbranche, die het kasklimaat optimaliseren. Communicatie met onze doelgroepen is erg belangrijk, denk aan distributeurs, teeltadviseurs en eindgebruikers. Daarvoor zetten we onder andere onze website in, die we beheren via Pimcore. Ook onze online adviestool draait op Pimcore. Hier voeren tuinders hun parameters in, waarna ze een op maat gemaakt coatingadvies ontvangen.”

“In gesprek met de NOBEARS-developers bleek alles mogelijk wat we wilden. Met dank aan de open structuur van Pimcore waren we bijvoorbeeld niet gebonden aan vaste plugins. Daardoor hebben we nu een unieke website. Ook het productbeheer is ideaal: waar productgegevens voorheen gecodeerd waren weggestopt in modules, kunnen we de data nu eenvoudig zelf aanpassen. In een later stadium gaan we ook onze overige merken vanuit Pimcore beheren. Ieder merk met een eigen uitstraling en afgestemd op de doelgroep aan de voorkant. En aan de achterkant alle data gebundeld in één systeem. Overzichtelijker kan niet!”

Ook starten met PIM?

Marieke vertelt je er graag meer over. Mail haar op m.hoefnagel@nobears.nl of bel ons op 073-369 0000.

Marieke