Great campfire stories

Alles
Marketing
(web)development
Strategy
Creative
CX
Branding
(web)development
DSC00378

Shopware Gold Partner

NOBEARS heeft de Gold Partner-status van e-commercesoftware Shopware ontvangen. Een grote mijlpaal en fijne erkenning van al het harde werk van de afgelopen jaren. Omdat er slechts acht bedrijven in Nederland zijn met deze status, zijn we hier extra trots op.

Lees meer
Marketing
CX
Schermafbeelding 2024 04 15 om 16.41.09

Inspiratie in een Unified Commerce-klantreis

De klant die zijn zoektocht start met inspiratie opdoen, doet dit verspreid over verschillende kanalen. Vaak via Pinterest, maar ook via magazines, social media, in de winkelstraat of op zijn favoriete vakantiebestemming. Een klantreis is nooit eenduidig en kan alle kanten opgaan. Hoe begeleid je klanten over alle kanalen heen tot een aankoop? In deze blog neemt Rens van Geel, CMO en partner bij NOBEARS, je mee in de wereld van Unified Commerce, met speciale aandacht voor inspiratie.

Lees meer
(web)development
LDJ1435 min

iDEAL 2.0

iDEAL bestaat al sinds 2005 en is uitgegroeid tot de meest gebruikte betaalmethode van Nederland. 15 april aanstaande lanceert het European Payments Initiative (EPI), de organisatie achter iDEAL, de nieuwe iDEAL 2.0-standaard. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de consument, maar ook voor je webshop. Developer Patrick Hijstek zet de belangrijkste noviteiten voor je op een rijtje.

Lees meer
(web)development
Schermafbeelding 2024 03 07 om 14.04.25

Ontwikkelingen Vue en Nuxt én de visie van NOBEARS

NOBEARS zet Vue.js & Nuxt.js in voor de front-end van o.a. (headless) websites, e-commerce, CRM-systemen en dashboards. Logisch dus dat we aanwezig waren bij dé grootste Vue-conferentie ter wereld over Vue.js en Nuxt.js. Samen met 1.000+ bezoekers uit 51 landen en maar liefst 28 sprekers dompelden we ons twee dagen onder in de ontwikkelingen.

Lees meer
Strategy
NOBEARS office 13

Persoonlijke ontwikkeling

De interne doelstelling om van persoonlijke ontwikkeling de #1 arbeidsvoorwaarde te maken, ondersteunt onze ambitie om op menselijk vlak te blijven groeien. Zo'n doelstelling is een flinke uitdaging, want iedereen kijkt anders naar ontwikkeling.

Lees meer
(web)development
Strategy
photo 3 tp

Headless CMS

Je hebt vast weleens gehoord van een headless CMS, oftewel een CMS waarin content en presentatielaag van elkaar zijn gescheiden. Dit resulteert in flexibiliteit, schaalbaarheid en snellere (door)ontwikkeling. NOBEARS gelooft in de kracht van headless. 

Lees meer
NOBEARS office 11

NOBEARS & AI: de perfecte combinatie

Als er een onderwerp is dat het afgelopen jaar ook in de bureauwereld de gemoederen bezighield, was het AI. Op elke netwerkborrel, tijdens seminars en in klantgesprekken kwam dit onderwerp ter sprake. Je merkt dat veel organisaties worstelen met de inzet van AI in hun processen en projecten. Voor NOBEARS geldt vooral de pragmatische insteek: benut de voordelen en experimenteer, maar vertrouw (vooral) op de kennis en expertise van de specialisten.

Lees meer
CX
8359cb25 c29c 473c 8484 3b20dd70d6ba

CX-onderzoek

Twee derde van de Nederlanders irriteert zich aan webshops waar ze alleen met een chatbot kunnen communiceren. Ruim de helft van de Nederlanders (51%) vermijdt dergelijke webshops helemaal. Zelfs bij een jongere doelgroep van 18 - 30 jaar is dit nog 42%. Aan de andere kant gebruikt een groot gedeelte (1 op de 5) van deze groep AI om zich te laten adviseren over aankopen. Dit blijkt uit grootschalig onderzoek naar Customer Experience (CX), dat NOBEARS liet uitvoeren door onderzoeksbureau Markteffect.

Lees meer
Marketing
Schermafbeelding 2024 01 04 om 15.10.16

CRO

CRO - of conversieratio optimalisatie - is een veelbesproken onderwerp in digital marketing. Maar ondanks dat het nut ervan buiten kijf staat, vraag je je wellicht af op welke manier je hier het beste gebruik van kunt maken. In dit artikel leggen we uit op welke manier je de vruchten van CRO kunt plukken zonder grote investeringen te hoeven doen in dure tooling of gespecialiseerde CRO-teams.

Lees meer
CX
Strategy
Schermafbeelding 2023 12 08 om 11.42.21

Tijd voor een groene keuze in de supermarkt

Consumentenbeïnvloeding is er in vele soorten en maten. Neem de retail. In de supermarkt zijn er verschillende manieren waarop je onbewust ergens op wordt gewezen. Een prijsactie, een gezonde keuze of een seizoensproduct. NOBEARS vindt te beperkt. Het is tijd voor een nieuwe keuze voor de consument: die van duurzaamheid. CMO Rens van Geel schreef er een column over. 

Lees meer
Strategy
(web)development
NOBEARS office 56

Composable Landscape

Flexibiliteit en efficiëntie zijn essentieel om succesvol te zijn (en te blijven) in een steeds veranderende techwereld. Dit betekent dat je fundamenteel anders moet kijken naar je digitale landschap. Niet nu al de wereld van morgen willen bepalen, maar de beste tools en technieken van vandaag selecteren en deze combineren. Komt er een betere tool op de markt? Dan zet je die in. We noemen dit ook wel een Composable Landscape. NOBEARS ziet dit als dé oplossing om continu te blijven innoveren.

Lees meer
(web)development
NOBEARS office 8 v2

Customer Data Platform (CDP)

Veel marketeers willen aan de slag met personalisatie. Dat is niet gek, want onderzoek van McKinsey toont aan dat het afstemmen van je boodschap op je doelgroep kan resulteren in 40% betere online bedrijfsresultaten.

Lees meer
Marketing
Schermafbeelding 2023 10 11 om 09.53.02

Bepaal je marketingbudget

Het bepalen van het marketingbudget voor het volgende jaar zorgt vaak voor hoofdbrekens bij marketeers. Niet voor niets starten sommige organisaties al rond de zomer met de eerste voorbereidingen. Voor de meeste bedrijven komt het echter aan op het laatste kwartaal om de definitieve budgetten te bepalen. Het is belangrijk om te onthouden dat er geen one-size-fits-all benadering is bij het bepalen van een marketingbudget. We helpen je wel graag een beetje op weg. Om die reden geeft Head of Marketing Wouter je vijf praktische tips voor het bepalen van je marketingbudget.

Lees meer
Strategy
(web)development
NOBEARS office 21

Technical Discovery

Om te weten wat je gaat bouwen, moet je eerst inzicht hebben in wat je wilt bereiken. Misschien een open deur, maar bij veel development-trajecten wordt voorbij gegaan aan deze filosofie. Niet bij NOBEARS. Wij starten de meeste ontwikkeltrajecten met een zogenaamde Technical Discovery.

Lees meer
(web)development
DSC00378

Pimcore voor e-commerce

Het verhogen van het succes van een e-commerce platform is de heilige graal voor ondernemers, developers en marketeers. Ongeacht jouw rol binnen je organisatie, je wil de juiste doelgroep bereiken en ervoor zorgen dat deze jouw producten en diensten afneemt. En dan het liefst vaker dan eenmalig. Met de inzet van een PIM-systeem (Product Information Management) til je je e-commerce naar een hoger niveau.

Lees meer
Marketing
NOBEARS office 12

Content marketing

Contentmarketing omvat het creëren, delen en distribueren van relevante content, bijvoorbeeld blogposts, whitepapers, video’s en podcasts. Vanuit je content marketing-strategie schotel je je beoogde klant of volger sterke content voor, zonder hiervoor te adverteren. Het doel? Zorgen voor vertrouwen, autoriteit en het leveren van toegevoegde waarde. Zodat jouw klant voor jou blijft kiezen. Of je volger je blijft volgen. Door nieuwe ontwikkelingen speelt er nogal wat op dit vlak. We nemen je graag mee in deze wondere wereld.

Lees meer
Strategy
NOBEARS office 19

AI en phishing

Artificial Intelligence (AI) biedt enorm veel kansen om onze productiviteit te verhogen en efficiënter te werken. Niet voor niets klinken overal ter wereld hosannaverhalen over de ontwikkelingen op dit vlak. We moeten echter niet onze ogen sluiten voor de keerzijde en risico’s van AI. Zoals de inzet van AI voor phishing. 

Lees meer
Marketing
NOBEARS office 26

5 tips voor succesvolle performance marketing

Performance marketing is de marketingdiscipline die moet resulteren in een hogere conversie. Vaak meten we deze in meer omzet (toegenomen verkoop), meer offerte-aanvragen (leads) of meer interactie (clicks). We geven vijf tips voor een maximaal resultaat van je performance marketing-inspanningen.

Lees meer
Marketing
NOBEARS office 35

RFM-analyse

Bedrijven hebben steeds meer klantdata. Dat geldt ook voor jouw bedrijf. Maar hoe krijg je nu de juiste inzichten uit die data? Het RFM model is een mogelijkheid om beter inzicht te krijgen. Eerst leggen we je uit wat een RFM analyse is en doet. Daarna leren we je hoe je dit model kunt inzetten om meer resultaat te halen met e-mail marketing.

Lees meer
Marketing
Schermafbeelding 2023 09 06 om 13.18.49

Performance marketing

Jeff Bezos (Amazon) zei het al: ‘It’s hard to find things that won’t sell online’. Als je je product of dienst op de juiste manier positioneert en onder de aandacht brengt bij de juiste doelgroep, kun je het online verkopen. Ongeacht wat het is. Maar er zijn wel voorwaarden voor succes. Met performance marketing beoordeel en optimaliseer je de effectiviteit van marketingcampagnes. In dit artikel nemen we je mee in de recente ontwikkelingen op dit gebied. 

 

Lees meer