Een (klant)reis naar de ideale keuken

KeukenConcurrent wil de eerste en grootste aanbieder van Nederland worden waar je online een keuken kunt samenstellen én kopen. Een belangrijke stap richting dat doel: de ontwikkeling van een gebruiksvriendelijke configurator.

Keukenconcurrent 2
In het kort
Leading worden in online keukenverkoop. Dat was de ambitie van KeukenConcurrent. Om dit te bereiken, hebben KeukenConcurrent en NOBEARS samen de volgende stappen doorlopen:
Keukenconcurrent online bestellen
Keukenconcurrent 1

KeukenConcurrent is geen pure player. De kracht zit ‘m juist in de combinatie van een digital commerce-platform en 50 winkels. Clicks & bricks dus. De uitdaging was om deze propositie tot een succes te maken. Van concept tot design en van development tot doorontwikkeling. Om daarmee de basis te leggen voor groei.

 

Het bepalen van de klantreis

Waar begin je bij het kopen van een nieuwe keuken? Voor het antwoord op deze vraag hebben we gekeken naar het gedrag op de winkelvloer. Startpunt is vaak het kiezen van een aansprekende stijl. Vervolgens personaliseren kopers ‘hun’ keuken met aanpassingen in opstelling, afmeting en kleur. Daarna is het tijd voor de finishing touch: add-ons zoals apparatuur, materiaalkeuze blad en een passende service. Precies déze route hebben we gedigitaliseerd. Waardoor de digitale ervaring naadloos aansluit op de wensen (en het gedrag) van kopers.

Samenwerken met NOBEARS? Laten we starten met een audit of brainstorm.

Boek een brainstorm bij NOBEARS. Laat je gegevens achter en we vertellen je er graag meer over.

Benieuwd naar mogelijke verbeteringen in je systeem, applicatie of campagne? Met een audit van NOBEARS brengen we dit voor je in kaart.

grid2

Een kijkje in de technische keuken

We ontwikkelden de configurator op het Pimcore-platform. Perfect voor het neerzetten van een uitgebreide productstructuur met tal van verbanden en afhankelijkheden. De interactieve frontend realiseerden we in React. Om de applicatie toegankelijk en snel te houden kregen CGI-beelden de voorkeur boven WebGL- en WebXR-technologie.

Keukenconcurrent 8

De resultaten

Dankzij een snelle uitrol staat KeukenConcurrent op voorsprong. Meer dan de helft (!) van de leads koopt. De waarde van een online samengestelde keuken is daarmee tot 8x hoger dan die van een reguliere digitale lead.

impressie

Samen een omnichannel experience neerzetten?

Dan moet je zeker contact opnemen met Kelly. Mail haar op kelly@nobears.nl of bel ons op 073 - 369 0000.

Kelly